Türkiye’de Podcast Kültürü: Immanuel Tolstoyevski

‘Halk için halka rağmen entellik’ sloganıyla yola koyulan ve Türkiye’de podcast yayıncıları arasında en çok dinlenilenlerden olan Immanuel Tolstoyevski, ilk olarak sözlük ve blog yazarlığı yaparak sanal alemde yer edinmeyi başarmış, ardından da podcast serisi yaparak sesini duyurmaya başlamıştır.


Yaşı uzun süredir 25-45 arası olan Immanuel Tolstoyevski, eskiden mühendislik mesleğini icra ederken sonrasında beyaz yakalıların arasında isyan bayrağını açarak bohem hayata geçiş yaptı. Mühendislik yaparken ABD’de hayatını sürdüren Tolstoyevski, şimdilerde Macaristan’da yarı zamanlı öğretmenlik ve gönüllülük işleri yapıyor.

Onun için entellik tanımı sadece iki şeyden ibaret; birincisi merak, ikincisi de düşüncelerin üzerine düşünebilme yetisi. Önemli olan fikir sahibi olmak değil bu fikir üzerine düşünmek ve keşfetmektir. Düşüncelerin üzerine düşünebiliyor ve merak ediyorsanız siz de Immanuel Tolstoyevski’ye göre birer entelsiniz. Kısacası bilmek bir maharet değil bilgi üzerine sorgulamak bir maharettir.

Safsatalar Ansiklopedisi -  Immanuel Tolstoyevski

Fularsız Entellik blogunda özgür irade, simülasyon teorisi, kariyerinizi çöpe atma rehberi, dördüncü dalga, ahlakın temelleri, felsefenin öyküsü gibi yazı dizileri yayımlamaktadır. Aynı zamanda bu yazı serilerini podcast olarak da seslendirmekte. Aşağıdaki listeden tüm podcast içeriklerine ulaşabilirsiniz.

”Her şey harika ama kimse mutlu değil.”

Louis C. K.

Felsefeden sanata, ekonomiden güncel olaylara kadar pek çok konuya içeriklerinde parmak basmaktadır. Uzun yıllardır yazdığı ve çıkarmak için çabaladığı ‘Safsatalar Ansiklopedisi’ kitabıyla, podcast konularını pekiştirmiş oldu. 500 sayfalık kitabı 4 bölümden oluşmakta:

  1. Kendini Tanı: Mitoloji, edebiyat ve bilimde zihnimizi keşif çabaları
  2. Safsataları Tanı: İletişim, mantık ve safsata tarihi
  3. Ansiklopedi: Birbirinin üstüne inşa edilen tam 100 safsata
  4. Korona Günleri: Komploculuğun albenisi

Uzayla – Kültür Evreni

Bir yanıt yazın