Ünlü Yazarlar ve Tuhaf Alışkanlıkları

Herkesin tuhaf alışkanlıkları ve bilinmeyen yönleri vardır. En ünlü yazarlar dahil… Gelin bu isimlere ve tuhaflıklarına göz atalım.


Sönmüş Hayaller, Goriot Baba, Köylü İsyanı, Vadideki Zambak gibi harika eserlerin yazarı Balzac adeta bir kahve tiryakisidir. Bazen günde 50 fincandan fazla kahve içtiğini hatta kahve yapan biri olmazsa da kahve çekirdeklerini çiğnediğini biliyor muydunuz? Muhtemelen ileri seviye kahve bağımlılığından dolayı kalbinde bir hasar oluşmuş ve elli yaşında ölmüştür. Ayrıca yazı yazarken yanında mutlaka mum barındırıyordu.


Tolstoy birçok çocuğa sahiptir; 13 çocuğu vardır. Tolstoy dindar olduğu yıllarda hayatından eti ve arzuları çıkarmıştır. Hatta bir vejetaryen olmuş ve yulaf lapası, sebze benzeri yemeklerle beslenmiştir. Tolstoy her sabah erken kalkar ve yazılarını çoğunlukla gündüz yazmayı tercih ederdi. Tolstoy’un karısı ile arası pek iyi değildi ve sürekli tartışırlardı. Eşine mektup bırakarak 82 yaşında 28 Ekim tarihinde evden ayrılır ve gidiş o gidiştir. Ardından zatürreden dolayı tren istasyonunda ölü olarak bulundu.


Oscar Wilde ve Ernest Hemingway, çocukluk yıllarını annelerinin ilginç ve bir o kadar da şaşırtıcı isteklerine boyun eğerek geçirdiler. Bu isteklerin sonucunda çocukken sürekli kız elbiseleri giymek zorunda kaldılar.


Virginia Wolf, melankolik bir yazar olarak bilinir ve 59 yaşında evine yakın bir nehire atlayarak intihar etmiştir. Virginia Wolf’un kız kardeşi bir ressamdır ve ondan etkilenerek tüm şahane eserlerini ayakta yazmıştır.


Agatha Christie, oldukça ilginç birisiydi. 36 yaşında bir anda ortadan kaybolduğu söylenir. Sevenleri ve polisler onu her yerde aradılar ve ardından 10 günlük kayboluş sonrası sahte bir kimlikle otel odasında bulundu. Soranlara ise ne olup bittiğini hatırlamadığını söyledi. Kendisi unutkanlığın dışında ayrıca disgrafi hastalığına da sahipti. Yazı yazma konusunda oldukça zorluk çekiyordu.


Shakespeare kelimenin tam manasıyla bir tefecidir. Babası gibi kendisi de ticarete atılmış ve yine babası gibi tefeci olmuştur. Kıtlık yıllarının olduğu dönem de ucuza tahıl alarak pahalıya satmıştır. (İçerik kaynağı: Robert Schnakenberg – Büyük Yazarların Gizli Hayatları)


Franz Kafka’nın et yemekten nefret ederdi ve hatta yiyenleri de sevmezdi. Ayrıca ona göre et yemek ile cinayet arasında pek bir fark yoktu. Kafka’nın neredeyse tüm eserleri kendisi öldükten sonra basılmıştır. -yazarlar-


Dostoyevski, birçok harika eserin yazarı olmakla birlikte bir kumar bağımlısıdır. Hatta kumardan dolayı oluşan borçlarını ödeyebilmek için eserlerini bile satmıştır.

Uzayla – Kültür Evreni

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın