Görselleştirme Tekniği İle İlgili İlginç Basketbol Deneyi

Görselleştirme, sporda sıklıkla öğretilen bir zihinsel prova tekniğidir. Bu teknik hafife alınmayacak bir durumdur. Görselleştirme üzerine birçok makale ve deney yapılmıştır. Bu tip deneyler ve çalışmışlar popüler bilim dergilerinde yayımlanmıştır. Bu deneylere örnek, basketbol topuna dokunmadan kendinizi basketbolda geliştirmeye yönelik bir araştırma var.

Dr. Biasiotto tarafından Chicago Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma da insanlar üç gruba ayrıldı ve her grubun kaç serbest atış yapabileceği konusunda test edildi. İlk olarak, her gün bir saat boyunca ilk grup antrenmanda serbest atış yaptı.

İkinci grup ise kendilerini serbest atış yaparken hayal etti.

Üçüncü grup hiçbir şey yapmadı.


30 gün sonra atıcılar tekrar test edildi. İlk grup %24 atış yüzdesini arttı.

En ilginç olanı ikinci grup basket topuna hiç dokunmadan %23 atış oranını iyileştirdi!!!!

Üçüncü grupta normal olarak herhangi bir değişim olmadı.
 

Beynin kullanılması gerek ilginç bir tekniği.

Bu araştırma tembel olmayı ya da pratik yapmamayı tasvip etmiyor. Dikkat çekilmesi istenen şey, hem pratik hem de zihinsel prova tekniğini görselleştirmeyi uygularsanız neler yapabileceğinizi hayal etmek. Gökyüzü, limittir. Bunu tüm spor dallarına uygulayabilirsiniz ve yaparsanız sizin ve takımınız için harikalar yaratabilir.

Görselleştirmenin Nasıl Kullanılacağına İlişkin İpuçları..

Görselleştirmenin faydalarından gerçekten yararlanmak için Görme, Ses ve Hissetmeyi kullanmaız gerekir .

Şimdi, görselleştirirken dikkate alınması gereken bazı önemli şeyler var. Kendinizi bir film sahnesi gibi üçüncü şahıs olarak serbest atışlar çekerken hayal ederseniz, muhtemelen elinizden geldiğince gelişmezsiniz.

Her şeyi gözlerinizden görselleştirmeniz gerekir (1. kişide). Basketbolu hissederek serbest atış çizgisinde olmalısınız . Golü görmek . Gürültüyü duymak .

Yapacağız iş, spor veya herhangi bir aktiviteye yönelik zihninizde sürekli olarak egzersiz yapın. Bu egzersizi belirli bir plana oturttuktan sonra fark edecekiniz ki o aktivitede gelişim göstermişsiniz.

Bu ve bunun gibi deneyleri bir kez yaptığınızda, sonuçları görmeniz garantidir.

Kaynak

https://www.breakthroughbasketball.com/mental/visualization.html

Bir yanıt yazın